Frivillig Fredag 2017

 

Så har vi igen afholdt en vellykket Frivillig Fredag i Skærbæk Kursus- og Fritidscenter. Mange feststemte frivillige var mødt op 182 deltagere, rigtig flot.

 

ff2017 1

Velkomst ved Borgmester Henrik Frandsen, dersværre set bagfra, med udsigt til det store fremmøde.

Efter velkomsten satte Anne Mette Petersen sig til klaveret og vi sang Frivilligsangen fra 2016, forfattet af Laust Mensel.

ff20173

Herefter var der oplæg og foredrag ved Thomas Mygind. Han snakkede om samtalens svære kunst, symboliseret ved Peter Plys og Æsledyret. Som sådan ikke noget nyt, men vi kan aldrig for tit hører, hvordan vi spreder egne signaler, når vi er i dialog med vores medborgere, kort sagt du får hvad du giver, vær positiv og du vil blive mødt positivitet.

Herefter forlod halvdelen salen og vi diskuterede i grupper af 6 personer, værdien af frivilligt arbejde. At dømme efter lyden gik snakken rigtig godt. Vi var bla. inde på, hvorfor er vi frivillige, hvad giver det os og hvad giver vi tilbage til cevilsamfundet.

Så var der lækker middag og kaffe, Fritidscenteret forstod igen at få det hurtigt afviklet uden dramatik og trængsel. Mange af vore politikere stod i baren, og viste dermed at de selv gerne yder en frivillig indsats for de frivillige.

ff2017

Herefter for mange, det mest spændende indslag, uddeling af Frivilligprisen 2017. Irene Holk Lund og Kim Prinz Ringbæk uddelte prisen og læste de 3 nomimerede foreningers indstillinger op, mange flotte ord var blandt. Frivillig prisen gik i år til Klosterparkens Vennekreds, hvor Ingrid Møller på Vennekredsen vegne glad og stolt modtog prisen.I alt 25 foreninger og organisationer fra det frivillige foreningsliv var blevet indstillet til prisen. Tre foreninger var efter nøje overrvejelser blevet nomineret. Ud over aftenens vinder var det ungdomstilbuddet "Multistedet 15+" i Tønder, samt Bovlund Teater- og Foredragsforening og Bovlund Forsamlingshus.

 ff20176

ff20175

Så var der dømt underholdning, tryllekunsteren Henning Nielsen fik salen til at brage af latter, med en god blanding af stand up og tryl........Mange har tænkt, hvordan gør han det.

Aftenen sluttede med en tak for i aften fra Søren Popp Petesen, hvor han kort takkede de frivillige der var mødt op, dem der havde været med til at arrangere festen og dem fra forvaltningen, der havde bidraget til afvikling af aftenen.Jeg tror vi alle gik glade hjem, tak for en fantastisk aften. Vi glæder os allerede til næste år den 28. september 2018

 

Aktivt Ældreliv